Opua yachtcharter en service


Geschiedenis

Almeria, 2001

Opua kwam in ons leven in september 2001 toen we op een pier in Almerimar, na een bezoek aan een kennis wat gingen wandelen in de jachthaven, en daar een zeilschip te koop zagen liggen, het was liefde op het eerste gezicht.
Het schip zag er totaal verwaarloost uit maar de lijnen waren onmiskenbaar dat wat wij zochten, klassiek, stoer en robuust, twee masten en een boegspriet, een midden kuip en een hoog achterdek het duurde dan ook niet langer dan een minuut of vijf om de makelaar aan de telefoon te krijgen en een afspraak te maken.
De makelaar bleek een Hollands echtpaar te zijn waar we goed mee overweg konden en die ook nog uit de zelfde buurt komen als waar wij vandaan komen, zij een Nunspeetse en hij een Rotterdammer, een leuk en gezellig stel.
De middag werd besteed aan het zoeken van een camping en het opzetten van de tent, voor de volgende dag hadden we een afspraak om het schip te bekijken, en hebben dus de avond doorgebracht in de camping kantine met lekker eten, drinken en natuurlijk praten over het schip.
De volgende dag werd besteed aan het bekijken van het interieur, maar aangezien de makelaar niet veel tijd had mochten wij samen op de boot blijven en ging Jan (de makelaar) verder met zijn eigen afspraken, die dag zagen we alles wat er te zien was, elk lade, kast en bank werd bekeken, en beoordeeld, zo ook de hutten, toiletruimte, machinekamer en de keuken, en samen vonden we dat dit toch eigenlijk wel het schip was dat we zochten.
Na het terug brengen van de sleutel naar het makelaarskantoor zijn we naar de camping gereden en hebben bij de tent een lekker biertje genomen, alle voor en nadelen van het schip op een rijtje gezet zo ook het financiële plaatje en hebben toen besloten om een bod op het schip uit te brengen, dit heb ik telefonisch gedaan en de makelaar zou contact op nemen met de eigenaar.
Binnen een halfuur werden we terug gebeld met een tegen bod van de eigenaar, en aangezien we voor ons zelf al een uiterste prijs hadden bepaald hebben we nog een bod uitgebracht dat na een uur werd geaccepteerd, en zo werden we de trotse eigenaren van een vijftien meter stalen zeiljacht.
Na het beslissende ja woord werden we door de makelaar uitgenodigd voor een eetentje ter ere van onze aankoop, het was niet vroeg meer toen we terug kwamen op de camping maar we hadden een hele gezellige avond in prettig gezelschap.

20 september,

Terug in Nederland........


©2009 - Opua yachtcharter - e-mail: info@opua.nl